Min första resa till Sydafrika.

Efter studenten 2011, ville jag passa på att resa och uppleva nya saker. Jag hittade en kurs som hette 
Ecotraining - 28-days Safari Guide Course, i Karongwe, Sydafrika. Det var något jag verkligen ville göra så jag bokade kursen ganska snabbt. Det stod ungefär såhär om kursen:
Du kommer att få lära dig allt om den afrikanska vildmarken & dess fantastiska djurliv, volontärarbeta mitt ute i bushen bland lejon & elefanter & varje dag ta del av en game drive, en bushwalk och en teoretisk lektion. Kursen täcker all kunskap en safari guide ska kunna. Ni kommer få tillfälle att lära er skjuta med gevär, köra land rovern & ni kommer bo mitt ute i bushen i tält, i ett läger utan stängsel, för att komma så nära inpå djurlivet som möjligt. Ett unikt tillfälle att uppleva och lära sig om den Afrikanska vildmarken & dess djurliv.
 
De andra kursdeltagarna var från bl.a Sydafrika, England, Tyskland & Nederländerna. Jag lärde mig otroligt mycket! Om djuren, insekter, skorpioner, elefanter, lejon osv, om djurens beteenden, vildmarken, olika typer av stenarter. Lärde mig också nästan alla träd, vad de hette & kunde användas till (ex. barken, löven osv) Massor av fåglar, hur de såg ut & deras läten/sång, stjärnbilder, olika väder & klimat, & mycket, mycket mer. Man kunde tillslut mycket mer om den afrikanska vildmarken än om den svenska naturen. 

Innan resan hade jag inte åkt någonstans ensam, ingen längre bit i alla fall. Jag var försiktigare av mig, än vad jag är idag & när avresan närmade sig började jag inse att första gången jag skulle resa iväg ensam, skulle det bli till andra sidan jorden i princip. Längst ner i Afrika. Vad visste jag om Sydafrika? om människorna? Jag visste att de hade bland de högsta brottsstatisiken i världen.. & jag skulle sova mitt bland lejon, leoparder, ormar, spindlar, skorpioner osv utan stägsel. Jag undrade om inte djuren skulle vara nyfikna & ta sig in i tälten. Jag började bli nojig. Men jag Ville verklign göra det här! Med eller utan någon. Och det kan vara det bästa jag gjort. Att åka ensam. Det var en utmaning som man växte av.

November 2011 reste jag & flygresan gick bra. Det var så spännande när jag kom till Sydafrika för första gången. Första natten sov jag på ett Backpacking-motell. Det var sommar i Sydafrika & otroligt varmt. Nästa morgonen kom en minibuss och hämtade mig & några andra kursdeltagare. Den resan tog ett par timmar.  Det var en otrolig känsla när vi körde in i bushen första gången. Jag var den yngsta deltagaren & den enda som var i Sydafrikas bush för första gången. I lägret fick vi våra tält men om man ville fick man sova på ett "loft" som stod i mitten av lägret, en trappa upp och helt utan grind för trappan. Efter de första nätterna i tält, så började jag sova på loftet. I början var vi 4-5 st som sov där uppe, men sen var vi bara 3 eller 2. man lärde sig direkt att det går jättebra att sova i både tält, loft och även på marken som hela gruppen gjorde en natt, men då fick 2st hålla vakt som man bytte av så att alla höll vakt någon gång under natten ca 1 timme. 
 
Jag var Njöt verkligen av att sova uppe på loftet och somna till alla ljud från naturen. Det var underbart. Någon natt var det världens åskväder. Det blixtrade verkligen helatiden hela natten & med det sjukaste buller jag hört, men jag tyckte det var mysigt & vissa nätter blev man väckt av hyenor som sprang omkring nedanför. En natt gnagade en hyena sönder vår vattenpump precis nedanför loftet, jag var den enda som vaknade och kikade ner för kanten och lös med ficklampan rakt på hyenan och den sitrrade på mig några sekunder innan den sprang iväg. Jag väckte Eifion och vi gick och väckte vår "Instructor" 

Det hände så otroligt mycket under kursen, & det var en fantastisk upplevelse, ett minne för livet och ett första äventyr som jag växte och utvecklades av som människa. Skillnaden mellan en Safari guides kurs & en vanlig Safari resa är att man får lära sig så otroligt mycket på kursen, ta del av mer och komma ännu närmare djurlivet. Bl.a. fick vi sitta på "Tracker-seat" som är platsen längst fram på huven, skjuta & köra land rovern. Man får helt enklet prova på hur det är att leva/jobba som Safari guide.
Men mer om min tid där kanske jag skriver senare. Här är iallfall några bilder därifrån.

Detta är "loftet" som jag sov på :)

Bild från ett av tälten. Sov i ett sånt här tält de första nätterna.


 Geopard.
 Skjutövning.

Här ser man Tracker-Seat. 
Geopard.

Några bilder från vårat läger i karongwe.

Jag framför en Geopard.

Vår "Sleepout Night"

Hyena.

Ett baobao träd.

Vi följde efter två Geoparder. Riktigt häftigt. 

Uppe på "vårat loft" Där det fanns en hängmatta.

Ett "Litet" Träd ;)